Agricultura

1/4
Fumigació

En la majoria dels cultius, els tractaments es realitzen en fases primerenques, quan les males herbes i el cultiu estan en un estat d'inici. En aquest estat tenen una resposta espectral i una aparença molt similars, per la qual cosa perquè el tractament sigui localitzat és necessària la fumigació la composició i densitat de les males herbes.

La precisió en les tasques de fumigació i fertilització és molt necessari, ja que en ocasions existeixen problemes per accedir a algunes zones, com les parts més altes dels arbres fruiters i de les plantacions.

Control en cultius

Amb càmeres tèrmiques o  d'infrarojos permet 

discriminar estats de la vegetació, , l'estat nutricional o la salut del cultiu. Portan sensor tèrmic es pot conèixer l'estrès hídric de les diferents zones del cultiu. Els drones volen al ras de la terra permeten prendre fotografies d'una gran resolució 

els avantatges dels drones , és facilitar als agricultors una informació sobre l'estat hídric, nivell de desenvolupament i sanitat de cultius, en temps real, per poder fer tractaments sanitaris i fertilitzacions dirigides a zones en les quals es detectin aquestes 

Control eficient de l'aigua

Facilitar als agricultors la capacitat d'observar la zona d'explotació des de l'aire, obtenint així, una perspectiva de la seva collita que els permeti detectar les incidències en cada campanya agrícola.

L'estrès hídric en els cultius  redueix la transpiració i augmenta la temperatura de les fulles. Aquest augment  es pot monitorizar amb sensors tèrmics. Aquests sensors permeten estimar les necessitats hídriques de cada planta aplicant la quantitat adequada d'aigua, conseguint un estalvi energètic, especialment si són explotacions amb aigües subterrànies.